Varannan till var tredje elev på högstadiet eller gymnasiet har skadat sig själv. De senaste femton åren har självskadebeteende ökat kraftigt i samhället, och särskilt tonåringar och unga vuxna vittnar om en allt sämre psykisk hälsa. Symptomen håller sig inte isolerade till skolan eller hemmet, utan förekommer över allt där unga finns.
Varje år väljer var tredje åttondeklassare att konfirmationsläsa i olika samfund, vilket ger kyrkan en unik kontakt med landets tonåringar. Möt mig som jag är riktar sig till anställda och ideella som möter ungdomar i kyrkan. Boken varvar teori om självskadebeteende med konkreta tips på hur man kan stötta någon som skadar sig själv. Här finns intervjuer med både hjälpsökande och hjälpare som delar med sig av sina erfarenheter.
Thérèse Eriksson är beteendevetare och arbetar med att förbättra vården för personer med självskadebeteende. Hon har tidigare skrivit boken Slutstation rättspsyk - om tvångsvårdade kvinnor som inte dömts för brott tillsammans med Sofia Åkerman (Natur&Kultur 2011).
ArbetstitelMöt mig som den jag är
Standardpris59.00
Illustrerad
Orginaltitel
Åldersgrupp
BandtypInbunden
Recensionsutdrag
Läsordning i serie
MediatypBok
AvailableToOrder
IsContractProduct
Inlaga
Sidor186
Publiceringsdatum2014-03-24 00:00:00
FörfattareTherese Eriksson
Kort BeskrivningFler och fler unga i Sverige skadar sig själva. De flesta gör det bara en eller ett par gånger, men för andra följs den första skadan av fler, tills de hamnar i ett självskadebeteende. Möt mig som jag är riktar sig till vuxna som möter ungdomar i kyrkan. Thérèse Eriksson förklarar vad självskadebeteende är, vad det kan bero på, vad det kan leda till och hur vuxna kan hjälpa unga som mår dåligt
Storlek
Färg
IsBokinfoProduct
SeriesTitle
erpOwnsPrice
BokinfoStatusCode